​​​​​​​Zašto predlažemo upravo Paypal kao najsigurniji način plaćanja na internetu?

Paypal je poznati svjetski servis elektroničkog plaćanja čije su osnovne karakteristike jednostavnost i sigurnost.
Osim plaćanja proizvoda kupljenih u online trgovinama, PayPal nudi mogućnost uplata na račun te povlačenje sredstava s PayPala na karticu.


PayPal je u vlasništvu jedne od najvećih internetskih trgovina eBay, dostupan je u 203 zemlje, a podržava plaćanje u 26 različitih valuta. Registracija je besplatna, dok Pay Pal proviziju naplaćuje trgovcima.


Jedna od najvećih prednosti PayPala je što prilikom plaćanja ne ostavljate broj kreditne kartice čime se smanjuje rizik od zlouporabe.


Za otvaranje PayPal računa potrebne su vam kreditna ili debitna kartica i valjana e-mail adresa koja će vam služiti kao korisničko ime. Prihvaćene kartice su Diners, Master, American Express i Visa, kreditna ili debitna (dovoljno je da sadrži CVV broj što vam omogućava registraciju na Pay Pal). Maestro kartice nisu prihvaćene na PayPalu Hrvatska, a povlačenje sredstava s PayPala moguće je samo na Visa kartice. Osim ove, prednosti vezanja Visa kartice za PayPal račun, su jednostavnost ugovaranja i niži troškovi vođenja računa.

​​​​​​​

Prilikom registracije na www.paypal.com unosite osobne podatke, valjanu e-mail adresu te valutu plaćanja. Primarna treba biti valuta zemlje u kojoj će se najčešće kupovati. Važno je prije svakog plaćanja odabrati valutu plaćanja, ovisno u kojoj se zemlji prodajno mjesto nalazi zbog troška konverzije valute u kune. Karticu na koju se veže vaš PayPal račun možete dodati odmah prilikom registracije.


PayPal naplaćuje 1,95 dolara za provjeru kartice i banci šalje četveroznamenkasti kod. Naplaćeni iznos PayPal vam vraća nakon upisivanja koda i završene provjere.